į pradžią turinys susisiekite  
NAUJIENOS
2017-10-15. LINKSMAI APIE....

Prieš pusantro mėnesio korumpuoti banditai man peršovė petį (čia tam, kad būtų įdomiau skaityti), todėl teko operuoti. Operacija vyko Kauno klinikose. Naujas korpusas, puikus personalas. Vienas-du, ir aš jau po operacijos namuose.

 

Bet ''saldžioji'' dalis prasidėjo po operacijos. Dešinė ranka kabėjo pakabinta, todėl apie grojimą ar mikrofono laikymą galėjau pamiršti, ką jau kalbėti apie skausmą. Neturėjau net žalio supratimo, kada grįšiu į ''trasą''. Gerai, kad nebuvo suplanuota daug koncertų.

Ką gi, reabilitacija Jonavoje. Kaip ne kaip periferija, nors Kauno klinikos labai jau teigiamai atsiliepė apie Jonavos ligoninės reabilitacinį korpusą.

 

Galvoju, pasižiūrėsiu, kaip pagal ligonių šnekas, personalas kavutę geria. Bet keista, atėjus į ligoninę, nosis kavos kvapo nelabai užuodė. „Užsislaptinę“, - pamaniau. Negi žmonės meluos?

 

Pirma procedūra mano pečiui teko masažo dozė. Masažuotoja taip įsikibo pirštais, jog tokios technikos nemačiau net Turkijoje. Hamamo masažuotojai prieš šią specialistę atrodytų kaip mokinukai. Po to nuvedė impulsinei terapijai. Žmonių srautas buvo toks, jog darbuotojoms ne tik kad apie kavą, bet ir apie vandenį nebuvo kada pagalvoti.

Po to - į vertikalias vonias, parafino procedūros, magnetinė terapija. Tada „saldžioji '' dalis - fizioterapinės mankštos. Kiekviena mankšta - kaip ėjimas į kankinimų kambarį. Skaudėjo. Lamdė mane kaip lėlę. „Taip reikia“, - sakė. Jei jau po to duotų kavos, cukraus tikrai nereikėtų.

 

Bet, o stebukle, po kelių savaičių intensyvios reabilitacijos aš jau galiu groti!

Nesumeluosiu, papuoliau į tikrų profesionalų rankas. Nukeliu kepurę prieš šitą kolektyvą.  Jonavos reabilitacinis skyrius absoliučiai pateisino Kauno klinikų rekomendacijas. 

 

Bet kavos geriant taip nė vienos ir nemačiau. Ar jos kavos nemėgsta, ar šitas ritualas jau seniai praeityje?

 

Kaip smagu rašyti pozityviai, o čia kažkas sakė, jog aš tik kritikuoju. Kritikuot galiu tik valdžią, kad pakeltų atlyginimus tokiems darbuotojams, nes jei pabėgs į užsienį, masažuosim patys vienas kitą.

 

Ligitas Kernagis