į pradžią turinys susisiekite  
NAUJIENOS
2019-11-28. SIGNALAS NAMINIŲ GYVŪNĖLIŲ ŠEIMININKAMS

Štai ką rašo viena skaitytoja apie augintiniams gresiantį pavojų namuose...

 

„Nuo ankstaus ryto su dukra buvom išvažiavusios ir grįžom 15 val. Tik įžengusios pro slenkstį, namuose išgirdom keistą garsą – lyg varnos kriokimą. Supratusios iš kur sklinda garsas, nubėgom link jo. Kambaryje, kuriame neseniai įstatėm naują radiatorių, išvydom kraupų vaizdą.

 

Ant radiatoriaus viršaus pakibusią, visu ūgiu kabančią katę, kuri buvo apsidraskiusi, apsitaškiusi krauju, alsavo taip, lyg tuoj užtrokš. Tik pribėgusios arčiau supratome, kad letenėlių pirštai užstrigo siauruose tarpeliuose. Bandėm su dukra pačios ištraukti, tačiau nesisekė. Iškamuotas skausmo ir bejėgiškumo gyvūnas silpo akyse. Teko kviesti pagalbą.

 

Ruklos ugniagesių komanda labai greitai sureagavo. Ačiū jiems, kad per kelias minutes išlaužė siaurus tarpus ir ištraukė gyvūno letenas. Veterinarijos klinikoje – žinios nekokios. Sužalotos abi katės letenos. Išsukti pirštai, nagai, trūkusios sausgyslės, įtariamas lūžis, gal net teks amputuoti pirštą. Tačiau tai tik pirminė diagnozė, mat gyvūnas stresuoja, sunku jį apžiūrėti, tad paliktas stebėjimui per naktį. Nežinau, kiek laiko katė taip kybojo ir kaip ilgai kamavosi – baisu prisiminti".