į pradžią turinys susisiekite  
NAUJIENOS
2018-05-23. KELIA NERIMĄ IR RUKLIEČIAMS

Lietuvoje miškuose siaučia baisi epidemija. Plynų kirtimų žaizdos atsiveria net gamtos draustiniuose. Dabar ši epidemija jau persimeta į miestus ir miestelius. Gyventojai piktinasi, protestuoja, rengia piketus...  Kodėl taip darosi?

 

"Lietuvoje ''tvarką daro'' bedvasių sukčių, užšokusių ant laisvos rinkos bangos, gaujos. Jiems seni medžiai miestuose ir greta kelių, kurie visur Pasaulyje ytin vertinami, pradėjo trukdyti ĮSIKIŠENINTI  Europos Sąjungos lėšas ... Juos pjauna vien tam, kad už dideles ES lėšas galėtų sodinti naujus brangius ''super'' sodinukus ... kurių nemaža dalis tuoj nudžiūva" - mano Simas Baskas.

 

Miestuose einanti medžių kirtimo banga privertė ieškoti priemonių, kaip suvaldyti šį procesą kreipiant dėmesį į specialistų, visuomenės ir institucijų reikalavimus. Šiuo metu masiškai kertami medžiai tenkinant miestų atnaujinimą medžių sąskaita. Miestų gyventojai skausmingai reaguoja į medžių kirtimą, kontroliuojančios institucijos negali iki galo vykdyti savo funkcijų, o savivaldybės taip pat nepatenkintos dėl neaiškių nuostatų tvarkant miesto želdynus.

https://www.facebook.com/danute.ciapiene/videos/1810563249004606/

 

Rukla - nuostabus šiuolaikiškas miestelis naturaliame gamtos parke. Čia beveik kiekvienas medis originalus ir nepakartojamas. Neveltui dažnas, netgi atsitiktinai čia papuolęsir pasivaikščiojęs po jį, pajunta simpatijas mūsų miesteliui. O ką jau bekalbėti apie Ruklos senbuvius. Beje, ir ši internetinė svetainė - miestelį įsimylėjusiųjų rukliečių idėja...  

Rukloje lankėsi Jonavos želdynių priežiūros komisija. Buvo nuspręsta kuriuos medžius ir kaip reikia tvarkyti.- rašoma seniūnijos f/b puslapyje.

 

Kas laukia mūsų miestelio medžių?...

 

Video 1

Video  2



Susisiekite su mumis!

Vardas:*
Vardas:*
Įmonė:
El. paštas:*
Telefonas:
* Privalomi laukai
Siųsti