į pradžią turinys susisiekite  
NAUJIENOS
2018-07-11. PAŽVELGUS KITU KAMPU

Daugeliui atrodo, kad statistika labai neįdomus ir sausas mokslas, bet yra žmonių, mokančių tarp skaičių įžvelgti tikrai įdomių dalykų. Štai kažkas iš statistinių duomenų iššifravo, kad kai gydytojai streikuoja ir negydo žmonių, o tik teikia būtinąją pagalbą, ligonių mirtingumas... sumažėja 30 procentų. (!!?)

 

“Legatum institutas” leidinyje “Pasaulinis gerovės tyrimas” išrūšiavo 110 šalių pagal bendrą jų gerovės lygį. Faktas, kad pirmas 10 vietų užėmė protestantiškos arba protestantų daugumos šalys: Norvegija, Danija, Australija, Naujoji Zelandija, Švedija  Kanada, Suomija, Olandija, Šveicarija.

 

Europos Sąjungoje yra penkios stačiatikiškos šalys: Graikija, Kipras, Malta, Bulgarija ir Rumunija. Pirmosios trys šalys bankrutavusios nuo 2009 metų, siurbia ES lėšas ir vengia persitvarkyti savo ūkį kad atgautų konkurencingumą. Net ir mūsų Baltijos sesutė protestantiškoji Estija laikosi geriau nei mūsų katalikiškoji Lietuva.

 

Nuo mūsų kraštų kilęs išradėjas dr. Edvardas Satkevičius nustatė, kaip yra klastojama oficialioji statistika. Jis netgi siekė, kad į baudžiamąją atsakomybę būtų patraukti atsakingi asmenys. Deja, jie pasirodo esą per daug aukšti, kad teisingumo srigtas pasiektų jų kaktą.

 

Būtent statistinės analizės dėka paaiškėjo, kad pagal gyventojų sudėtį, mūsų Rukla yra jauniausias miestas respublikoje - beveik 40 procentų rukliečių yra jaunesni nei 18 metų.  Tikra Lietuvos jaunystės sostinė! Beje, kurį laiką turėjom ir jauniausią merą respublikoje.